TA ČUDOVITI ZVOK

Spoznajmo, načrtujmo, preizkušajmo
Velikost:
20 x 26 cm
Tisk:
barvni
Število strani:
32
Vezava:
broširano
ISBN:
9789616006095
Prodajna koda:
5092
Cena:
3,30 €
Akcijska cena:
2,00 €

Zvok ... in še mnogo več!

Otroci radi spoznavajo svet, v katerem živijo. V tej knjigi so opisane mnoge dejavnosti, s pomočjo katerih bodo lahko spoznali zvok. Ure in ure se bodo lahko zabavali, ko bodo prisluškovali različnim glasovom in zvokom in si zapisovali svoja odkritja. Na ta način se bodo seznanili tudi z osnovami znanstvenega raziskovanja.

  • Še več! Odkrili bodo lahko tudi, kaj vse je mogoče z zvokom početi: lahko ga ojačimo ali oslabimo, lahko mu omogočimo, da potuje naprej, ali pa ga ustavimo, da nas ne moti.
  • Še več! Skozi stoletja so otroke, pesnike, glasbenike in nekatere največje znanstvenike na svetu vznemirjali čudeži narave: raznolikost, lepota. Čeprav knjiga ne more proizvajati zvokov, pa fotografije v tej knjigi pomagajo otrokom odkrivati, kaj vse proizvaja vse raznolike zvoke, ki napolnjujejo ta naš svet z radostjo: ptice, živali, ... celo rastline!
    Dejavnosti, ki so opisane, pa otrokom omogočajo še bolj neposredno spoznati vso zakladnico zvokov s poslušanjem različnih tonov, ritmov, glasov, melodij.
  • Še več! Ta knjiga jim tudi pomaga najti besede, ki naj izrazijo navdušenje in veselje nad vsem svetom. Učenje novih besed je bistveno pri odkrivanju sveta in je ključ za sporazumevanje z drugimi ljudmi.
  • Še več! Ta knjiga nudi tudi priložnost pogleda v bogato zakladnico pesmi, ki so jih ljudje napisali v čast našemu svetu. Tako so na primer v knjigi številni psalmi iz Svetega pisma, s katerimi so se ljudje stoletja zahvaljevali Bogu, ki je ustvaril svet.
  • Še več! Knjiga se ukvarja tudi z vprašanjem, kako ljudje povezujejo različne občutke z različnimi zvoki: glasba v nas lahko prebudi nadvse različna razpoloženja, prav tako pa tudi različni inštrumenti. Kako se otroci odzivajo na glasne zvoke? Kako se počutijo v popolni tišini?
    Ta knjiga nudi odlično priložnost, da otroke opogumimo in jih pomirimo. Ta knjiga se zelo na široko loteva raziskovanja zvoka in bo vašemu otroku obogatila celotno razumevanje sveta. Tudi sami boste presenečeni nad tem, kar boste odkrili, ko boste svet raziskovali z očmi otroka.