SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI V SPLETNI KNJIGARNI JUTRO

§ 1 Področje uporabe

Za vsa naročila po spletni knjigarni veljajo spodnji pogoji. Drugačnih pogojev kupcev ne sprejemamo, razen če se založba z njimi strinja in pisno potrdi njihovo veljavo.

§ 2 Pogodbena stranka in sklenitev pogodbe

Prodajna pogodba je sklenjena s podjetjem Jutro d.o.o., Založništvo in trgovina.

Predstavitev izdelkov v spletni prodajalni ni zakonsko obvezujoča ponudba, marveč nezavezujoč spletni katalog. Izdelke lahko v začetku prenašate brez obveznosti v nakupovalno košarico in lahko kadar koli popravljate vnose preden odpošljete vaše zavezujoče naročilo po postopku naročanja in z uporabo orodij za preverjanje. S klikom na gumb ODDAJ NAROČILO pošljete zavezujoče naročilo za blago v nakupovalni košari. Po odposlanem naročilu prejmete po elektronski pošti potrdilo o prejemu vašega naročila.

Izpolnitev naročila je odvisna od vrste plačila, ki ste ga izbrali:

  1. Plačilo po povzetju oz. ob prevzemu blaga.
  2. Plačilo po predračunu.

§ 3 Pogodbeni jezik, hranjenje vsebine pogodbe

Pogodbeni jezik je IZKLJUČNO slovenščina. Besedila pogodbe ne hranimo pri nas.

§ 4 Dostava

Za dostavo uporabljamo Pošto Slovenije. Na območju Slovenije je dostava za naročila v znesku nad 25 € brezplačna. Za naročila do 25 € dodatno zaračunamo stroške dostave v višini 4,10 €. Po dogovoru je možen brezplačen prevzem na sedežu Jutra d.o.o.

§ 5 Pridržek nezmožnosti dobave

Pridržujemo si pravico do neizpolnitve vašega naročila, če naročenega blaga ne bi imeli na zalogi, ker je bilo razprodano. V takem primeru vas bomo o tem nemudoma obvestili.

§ 6 Plačilo

Izbirate lahko med: a) plačilo po povzetju, tj. ob prevzemu blaga in b) plačilo po predračunu.

§ 7 Lastnina blaga

Blago ostaja last Jutra d.o.o., dokler ni v celoti plačano.

§ 8 Reklamacije in jamstvo za napake

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Natančnejše pogoje lahko najdete na spletni strani v besedilu ODSTOP OD POGODBE – VRAČILO BLAGA in ZAMENJAVA ZARADI NAPAKE.

Zaradi morebitnih vprašanj ali pritožb nas lahko pokličete po telefonu ali pa nam jih sporočite po elektronski pošti.

§ 9 Uporabljeno pravo in sodna pristojnost.

Za domače kot tudi tuje stranke se uporablja pravo Republike Slovenije. Za reševanje morebitnih pogodbenih sporov je pristojno sodišče, kjer se nahaja sedež Jutra d.o.o.

§ 10 Končne določbe

Če je katera od zgornjih določb neveljavna ali ničelna, se namesto njih lahko uporabi vsebinsko najbližja zakonska uredba. To ne vpliva na veljavnost ostalih določb. Enako velja za morebitne pravne praznine.