TA ČUDOVITI SVETLOBA

Spoznajmo, načrtujmo, preizkušajmo
Velikost:
20 x 26 cm
Tisk:
barvni
Število strani:
32
Vezava:
broširano
ISBN:
9789616006101
Prodajna koda:
5094
Cena:
3,30 €
Akcijska cena:
2,00 €

Svetloba ... in še mnogo več!

Otroci radi spoznavajo svet, v katerem živijo. V tej knjigi so opisane mnoge dejavnosti, s pomočjo katerih bodo lahko spoznali svetlobo. Ure in ure se bodo lahko zabavali, ko bodo opazovali, kakšne lastnosti ima svetloba in si zapisovali svoja odkritja. Na ta način se bodo seznanili tudi z osnovami znanstvenega raziskovanja.

  • še več! Odkrili bodo tudi nekatere načine, kako svetlobo izrabljamo v vsakdanjem življenju. Ob vznemirljivih nalogah bodo spoznali veselje in zadovoljstvo izumiteljstva.
  • še več! Vsa stoletja so otroke, pesnike, umetnike in nekatere največje znanstvenike na svetu vznemirjali čudeži narave: podrobnosti, ves načrt, vsa lepota. Fotografije v tej knjigi so podlaga za nova odkritja. Otroka spodbujajo, da v svetu okoli sebe išče lepoto in urejenost ... vzorec zvezd na nebu, barve mavrice, drobna semena, ki si utro pot skozi temno zemljo do svetlobe, ki jo potrebujejo za rast ... in mu pomagajo, da v svojem svetu uživa.
  • še več! Ta knjiga jim tudi pomaga najti besede, ki naj izrazijo navdušenje in veselje nad vsem svetom. Nudi priložnost pogleda v bogato zakladnico pesmi, ki so jih ljudje spisali v čast našemu svetu. Tako so naprimer v knjigi številni psalmi iz Svetega pisma, ki odsevajo občutke milijonov ljudi v mnogih stoletjih, hkrati pa predstavljajo prepričanje, da svet ni nastal po naključju, ampak je delo modrega in ljubečega Boga.
  • Še več! Knjiga se ukvarja tudi z vprašanjem, kako svetloba vpliva naše občutke. Na sončen dan se vse stvari zdijo lepše in lažje, v temni noči nas je lahko strah, majhna lučka v temni sobi pa nas lahko zelo pomirja. Otroci bodo o teh stvareh govorili ob raznolikih dejavnostih, ki jih prinaša ta knjiga. To je odlična priložnost, da otroke glede njihovih strahov pomirimo.
  • Še več! Knjiga vam bo nudila odlična izhodišča tudi za pogovore, ki presegajo vsakodnevno življenje, pogovore o simboličnem pomenu svetlobe in teme, na katerega bodo otroci naleteli v pesmih in zgobah, pa tudi v prenekaterem verskem besedilu. Sveto pismo, na primer, pravi, da je Jezus Luč sveta, ki ljudem prinaša novo življenje in sveti na njihovo pot, da lahko vidijo, kako je treba prav živeti. Kristjani včasih prižigajo sveče, ki naj jih spomnijo tega upanja. Simbol svetlobe je prisoten tudi v drugih verstvih. Z otroki se lahko pogovorite o simbolih, ki jih vidijo okoli sebe in jim razlagate njihov pomen. Ta knjiga se zelo na široko loteva raziskovanja svetlobe in bo vašemu otroku obogatila celotno razumevanje sveta. Tudi sami boste presenečeni nad tem, kar boste odkrili, ko boste svet spoznavali z očmi otroka.