TA ČUDOVITI VODA

Spoznajmo, načrtujmo, preizkušajmo
Velikost:
20 x 26 cm
Tisk:
barvni
Število strani:
32
Vezava:
broširano
ISBN:
9789616006088
Prodajna koda:
5093
Cena:
3,30 €
Akcijska cena:
2,00 €

Voda ... in še mnogo več!

Otroci radi spoznavajo svet, v katerem živijo. V tej knjigi so opisane mnoge dejavnosti, s pomočjo katerih bodo lahko spoznali vodo. Ure in ure se bodo lahko zabavali, ko bodo opazovali, kakšne lastnosti ima voda in si zapisovali svoja odkritja. Na ta način se bodo seznanili tudi z osnovami znanstvenega raziskovanja.

  • Še več! Odkrili bodo lahko tudi nekatere načine, kako vodo izrabljamo v vsakdanjem življenju. Ob vznemirljivih nalogah bodo lahko spoznali veselje in zadovoljstvo izumiteljstva.
  • Še več! Skozi stoletja so otroke, pesnike, umetnike in nekatere največje znanstvenike na svetu vznemirjali čudeži narave: podrobnosti, načrtnost in lepota. Fotografije v tej knjigi so podlaga za nova odkritja. Otroke spodbujajo, da v svetu, ki jih obkroža, iščejo lepoto in urejenost... kapljice rose, ki se kot diamanti bleščijo na pajkovi mreži, oblaki, ki se po nebu pomikajo v čudovitih oblikah, in jim pomagajo, da v svojem svetu uživajo.
  • Še več! Ta knjiga jim tudi pomaga najti besede, ki naj izrazijo navdušenje in veselje nad vsem svetom. Nudi priložnost pogleda v bogato zakladnico pesmi, ki so jih ljudje napisali v čast našemu svetu. Tako so na primer v knjigi številni psalmi iz Svetega pisma, ki odsevajo občutke milijonov ljudi v mnogih stoletjih, hkrati pa predstavljajo prepričanje, da svet ni nastal po naključju, ampak je delo modrega in ljubečega Boga.
  • Še več! Knjiga se ukvarja tudi z vprašanjem, kako se mi počutimo ob vocjj Globoke, temačne vode so lahko grozljive, bistre, bleščeče se vode pa nas prijetno ohladijo in osvežijo. O takih vprašanjih se bodo otroci pogovarjali ob različnih dejavnostih. To pa predstavlja odlično priložnost, da se z njimi pomenimo o vsakdanjih tegobah.
  • Še več! Knjiga vam bo nudila odlična izhodišča tudi za pogovore, ki presegajo vsakdanje življenje, za pogovore o simboličnem pomenu vode, na katerega bodo otroci naleteli v pesmih in zgodbah, pa tudi v marsikaterem verskem besedilu. Sveto pismo, na primer, govori o Jezusi kot o živi vodi, ki ljudem daje tisto, česar so resnično žejni in izpolnjuje njihove najglobje potrebe. Tudi v drugih religijah ima voda velik simbolen pomen. Pogovarjate se lahko tudi o simbolih, ki jih otroci vidijo okoli sebe in razlagate njihov pomen. Ta knjiga se zelo na široko loteva raziskovanja vode in bo vašemu otroku obogatila celotno razumevanje sveta. Tudi sami boste presenečeni nad tem, kar boste odkrili, ko boste svet raziskovali z očmi otroka.