TA ČUDOVITI ZRAK

Spoznajmo, načrtujmo, preizkušajmo
Velikost:
20 x 26 cm
Tisk:
barvni
Število strani:
32
Vezava:
broširano
ISBN:
9789616006071
Prodajna koda:
5091
Cena:
3,30 €
Akcijska cena:
2,00 €

Zrak ... in še mnogo več!

Otroci radi spoznavajo svet, v katerem živijo. V tej knjigi so zraksvetlobo. Ure in ure se bodo lahko zabavali, ko bodo opazovali, kakšne lastnosti ima zrak in si zapisovali svoja odkritja. Na ta način se bodo seznanili tudi z osnovami znanstvenega raziskovanja.

  • Še več! Odkrili bodo tudi nekatere načine, kako zrak izrabljamo v vsakdanjem življenju. Ob vznemirljivih nalogah bodo spoznali veselje in zadovoljstvo izumiteljstva.
  • Še več! Skozi stoletja so otroke, pesnike, umetnike in nekatere največje znanstvenike na svetu vznemirjali čudeži narave. Fotografije v tej knjigi so podlaga za nova odkritja. Otroka spodbujajte, da bo razmišljal o tem, na kako različne načine doživlja zrak v vsakdanjem življenju, pa čeprav ga ne more videti: občutek sapice v laseh ali na obrazu, pogled na upogibajoče se trave in trepetajoče liste, vonj, ki ga najmanjša sapica prinese od bogve kod ... in mu pomagajte, da v svojem svetu uživa.
  • Še več! Ta knjiga jim tudi pomaga najti besede, ki naj izrazijo navdušenje in veselje nad vsem svetom. Nudi priložnost pogleda v bogato zakladnico pesmi, ki so jih ljudje spisali v čast našemu svetu. Tako so na primer v knjigi številni psalmi iz Svetega pisma, ki odsevajo občutke milijonov ljudi v mnogih stoletjih, hkrati pa predstavljajo prepričanje, da svet ni nastal po naključju, ampak je delo modrega in ljubečega Boga.
  • Še več! Knjiga se ukvarja tudi z vprašanjem, kako svet okoli nas vpliva na naše občutke. Pomislite le na vznemirjenje, ko v rokah držite vrvico, na kateri visoko nad zemljo leti in plava zmaj; na občutek skrivnostnosti, ko šumijo sapice; na občutek strahu in groze, ko močni vetrovi upogibajo visoka drevesa in lomijo veje. Ta knjiga nudi odlično priložnost, da se z otroki pomenimo o takih strahovih in jih pomirimo.
  • Še več! Knjiga vam bo nudila odlična izhodišča tudi za pogovore, ki presegajo vsakdanje življenje, pogovore o simboličnem pomenu zraka in vetra, na katerega bodo otroci naleteli v pesmih in zgodbah, pa tudi v prenekaterem verskem besedilu. Sveto pismo, na primer, primerja božjo moč z vetrom: je nekaj, česar ne moremo videti, lahko pa vidimo njegova dela. Simbol vetra kot nevidne sile je prisoten tudi v drugih verstvih. Ta knjiga se zelo na široko loteva raziskovanja zraka in bo vašemu otroku obogatila celotno razumevanje sveta. Tudi sami boste presenečeni nad tem, kar boste odkrili, ko boste svet spoznavali z očmi otroka.