HALLERSTEIN IN ASTRONOMIJA

Velikost:
16,5 x 22 cm
Tisk:
barvni
Število strani:
48
Vezava:
trda vezava
ISBN:
9789616433976
Prodajna koda:
7050
Cena:
15,00 €
Akcijska cena:
5,00 €

Knjižica Hallerstein in astronomija v glavnem pripoveduje o Hallersteinovem astronomskem delu, čeprav se je ukvarjal še z drugimi rečmi. Napisana je preprosto, jasno, pregledno, sistematično in v čistem in lepem jeziku. Obravnavanje oz. pojasnjevanje astronomskih pojavov, kot so navidezni prehodi, stiki in zakritja vesoljskih teles, spremlja potrebna kratka in odlična metodična razlaga, ki jo lahko razume že osnovnošolec. V knjižici zvemo nekaj malega tudi o stari kitajski astronomiji in njihovem takratnem pogledu na svet, ki seva še v današnji čas.

Takšne knjižice so koristno branje za splošno izobrazbo, saj bogatijo znanje o naših preteklih znanstvenikih. So poučne in spodbujajo našo samozavest. Za šolo pa so sploh uporabne, tako npr. pri pouku fizike, matematike, geografije in celo zgodovine, kot snov za oblikovanje seminarskih nalog ali referatov. Tudi študenti matematike, naravoslovja in celo družboslovja lahko v njej najdejo marsikak namig za svoja prihodnja zanimanja ali raziskovanja.

V slovenski naravoslovni prostor ta knjiga prinaša neko novo, svežo vsebino, ki hkrati še pripoveduje, kako ogromno delo je zmogel opraviti in darovati svoj prispevek svetovni znanosti človek, rojen na slovenski zemlji, kajti Hallerstein je bil pomemben jezuitski znanstvenik, svoj čas dobro poznan celemu astronomskemu svetu. Bil je človek svetovnega slovesa, česar se Slovenci premalo ali pa sploh ne zavedamo.