IGRA NAKLJUČIJ

Velikost:
15,5 x 23,5 cm
Tisk:
enobarvni
Število strani:
120
Vezava:
trda vezava
ISBN:
9789616746014
Prodajna koda:
8013
Cena:
18,00 €
Akcijska cena:
5,00 €

Silvano Prodan, strokovnjak z izobrazbo geografa in znanjem urbanista, je bil rojen 1933. leta na Račičkem bregu pri Buzetu. Leta 2007 je v knjigi Istra vsepovsod predstavil Istrane, ki so se z željo po lažjem življenju za daljši ali krajši čas napotili v tujino.

IGRA NAKLJUČIJ je zbirka besedil o zanimivih dogodkih in srečanjih s preprostimi Ijudmi, z izjemnimi znanimi in neznanimi osebnostmi. Vsi so usmerjali Prodanovo življenjsko pot in mu osvetljevali pogled na svet. Tako mu je profesor Peter Martinc s posredovanjem francoskega jezika omogočil študij na Univerzi v Nancyju, strokovno izpopolnjevanje v Parizu in udeležbo v gospodarski misiji na Madagaskarju. Srečanja s prvoborci Almo Zalašček, Francem špacapanom in Edom Mihevcem so avtorju utrdila visoko spoštovanje do slovenskega narodnoosvobodilnega boja. Franc špacapan in Edo Mihevc pa sta ga vzpodbujala pri poklicni in delovni usmeritvi.

Istrani Anton Vodopija, Mario Bellich, Predonzanijevi in še mnogi drugi potrjujejo, da se da z vztrajnostjo in optimizmom v življenju uspeti.

Izreden avtorjev spomin s številnimi podatki, fotografijami ter dokumenti pomaga odstirati in razumeti pretekla desetletja v Istri, Sloveniji in svetu.