VPRAŠANJA ŽIVLJENJA IN SMRTI

Religija in filozofija v preteklosti in danes
Velikost:
16,5 x 24 cm
Tisk:
enobarvni
Število strani:
128
Vezava:
trda vezava
ISBN:
9789616006316
Prodajna koda:
4002
Cena:
7,30 €
Akcijska cena:
3,50 €

Knjiga se ukvarja z vprašanji življenja in smrti. Postavlja težka vprašanja in predstavlja nekatere odgovore, ki so jih našli različni ljudje. V njej so zastopana različna mišljenja, pogledi različnih religij, pred sem pa krščanstva, v obliki citatov in odlomkov.

Hkrati pa knjiga bralcu ponuja možnost, da se ustavi in tudi sam razmisli.

Večina med nami si želi občutiti, da ima naše življenje nekakšen smisel. Radi bi vedeli,da smo »živeli«. Želimo biti srečni. Želimo uspeti. Najti hočemo osebno izpolnitev. A kaj te stvari sploh pomenijo? ln kako jih lahko dosežemo?

Vsak dan izvemo za nove primere človeškega trpljenja - od »naravnih« katastrof do posamičnih primerov nasilja. ln tako je bilo že od nekdaj, kolikor daleč seže zgodovinski spomin. ln še vedno se sprašujemo,zakaj?

To vprašanje je še toliko bolj pereče za ljudi,ki imajo vsaj nekaj vere. Zakaj morajo trpeti dobri ljudje? Ali ima trpljenje kakšen - smisel? Kako lahko dobri Bog - Bog, ki drži vse niti v svojih rokah - vse to dopušča?

Kaj pomeni biti ženska?

Kaj pomeni biti moški?

Če je človeška spolnost v svojem bistvu dobra,zakaj se razmerja tako pogosto spridijo? Kako časti spolnost hinduizem? Kakšno je krščansko stališče? Kam nas vodijo sedanji vzorci spolnega vedenja?

Smrt je edina stvar v življenju, za katero smo lahko povsem prepričani, da nas čaka. Toda, ali je s smrtjo vsega konec? Ali »bistvo« v nas preživi propad našega telesa? Kako lahko vera v posmrtno življenje vpliva na naše tukajšnje bivanje? Ali nas lahko nauči ne le pravilno umreti, ampak tudi pravilno živeti?