VOJAŠKA ZGODOVINA BODOČIH SLOVANOV

Velikost:
17 x 23,8 cm
Tisk:
enobarvni
Število strani:
224
Vezava:
trda vezava
ISBN:
9789616433778
Prodajna koda:
7041
Cena:
23,00 €

Ali ste kdaj premišljevali, kdaj se prične zapisovati zgodovina Slovanov? Kako je mogoče, da šele tam okoli leta 900 pride do prvih pravih zapisov, in še to le pri nekaterih slovanskih narodih, katerih začetki v teh letih verjetno le po naključju sovpadejo z uvajanjem in uveljavljanjem krščanstva.

Zehati - zehati, mlechati - mljackati z usti, žigati - žingati so poleg braviti, resate, smaiate, bhasate, barhate, bhanati, rauti, kakhati, kacati, kročati, gadati, kasate, kvanati, ksauti, gavate, ghosati, bruhati, lapati, hlasati, rasati, vačjate istovetni glagoli govorno-izraznega področja sanskrta s slovenščino. Ali ni zanimivo, da so tudi vedski bogovi Agni, Varuna, Mitra, Indra, Deu-Pitar, Vritra itn. vse do danes tako zelo prisotni v našem in ostalih slovanskih jezikih. Ignacij, Agnes, Neža, Ognjen, Vatroslav, Varaždin, Vir, Vukovar, Bjelovar, Daruvar, Mirko, Miroslav, Mirna, Mitra itn., to je le delček teh imen na različnih področjih. Poleg tega je tudi vse versko slovansko izrazoslovje Bhaga - Bog, nabhasa - nebesa, hri - greh itn. istovetno iranskodndijskemu. Prav neverjetno se zdi, da so »divjaki izza Karpatov« tudi vse pesniško, umetniško, sodno, obrtniško in na koncu tudi vojaško izrazoslovje prevzeli od Indijcev in Irancev, ko so se preselili, na civilizirana ozemlja Rima in Bizanca! Zakaj naštetega niso prevzeli od tako opevanega in visoko civiliziranega grškega ali latinskega jezika, če so sploh od koga kaj prevzemali? Stanje v zgodovinopisju je NESMISELNO!

Avtor se je odločil, da bo verjel Herodotu in njegovim zapisom o največjem ljudstvu SKOLOTOV na svetu. Ti so po Herodotovih besedah živeli prav na ozemljih današnjih Slovanov, vendar jih pod tem imenom Herodot še ne pozna. Imenuje jih Skiti. Ta ljudstva stopijo na prizorišče zgodovine z imenom Slovani šele tisoč let pozneje in še to le delček teh plemen, tistih v Panoniji. Zato knjiga nosi naslov Vojaška zgodovina bodočih Slovanov.

ZADNJI IZVODI!