ŠKOLJKINE SOLZE

V ogrlico nanizane zgodbe
Velikost:
14,5 x 21,0 cm
Tisk:
enobarvni
Število strani:
144
Vezava:
mehka
ISBN:
9789617024265
Prodajna koda:
9041
Cena:
17,90 €

Pisateljica nam preko niza dvajsetih kratkih zgodb, raznolikih kot so raznoliki biseri, daje vedeti, da je poznavanje in sprejemanje preteklosti ključna prvina, ki jo velja analizirati, sprejeti in se z njo sprijazniti, četudi je boleča, odpira nove rane in nasprotja.

Samo na ta način lahko bolje in bolj zavestno živimo sedanjost, ne da bi ob tem ponavljali stare napake in načine delovanja. Samo na ta način lahko resnično razumemo svoje življenje v sodobnosti. Poleg tega nam s čisto vsak o zgodbo sporoča, da je sleherni trenutek življenja biser, ki ga je vredno doživeti. Vezna nit vseh zgodb so misli o biserih, školjkinih solzah – draguljih, ki nastajajo predvsem v bolečini. Lepota se torej v pričujoči zbirki lahko odstira tudi preko bolečih življenjskih izkušenj, ali bolje: tudi v preizkušnjah lahko najdemo smisel in vrednost življenja, nenazadnje se prav preko njih izkaže resnična veličina človeka, njegova iznajdljivost, plemenitost in srčnost.

Življenjski biseri pa so različnih oblik, barv, porojeni iz mnogoterih bolečin in preizkušenj, šele zrel pogled nazaj in trezna