KORAKI DO KAKOVOSTNEGA NOVINARSKEGA PRISPEVKA

Velikost:
16,5 x 23,5 cm
Tisk:
enobarvni
Število strani:
112 strani
Vezava:
broširano
ISBN:
9789616006584
Prodajna koda:
2502
Cena:
10,80 €
Akcijska cena:
5,00 €

Knjiga KORAKI DO KAKOVOSTNEGA NOVINARSKEGA PRISPEVKA sistematično, pregledno in razumljivo vodi k pripravi in pisavi dobrih novinarskih besedil.

Dragocena knjiga, ki jo slovensko novinarstvo potrebuje kot zastrupljena pljuča svež zrak in umazane roke čiste vode.

Namen iskanja in postavljanja modela novinarskega dela v novinarski teoriji ni nikoli bil oblikovati enostavne in vseobsegajoče recepte, po katerih bi novinarji tvorili svoje prispevke hitro, enoznačno in sterotipno. Proces novinarskega dela je preveč specifičen in zahteven, da bi ga lahko enostavno ujeli v kalup, ki bi bil uporaben za vse oblike in načine novinarskega sporočanja. Cilj opredelitve ključnih korakov novinarskega dela je pomagati ustvariti višjo kakovost novinarskega prispevka. Zato je namen tega učbenika analiza in odkritje poti ter načinov za nastanek kakovostnega novinarskega prispevka.

Avtorica poskuša ugotoviti kateri so najpogostejši in nujni koraki novinarskega dela. V knjigi so posamezni koraki novinarjevega delovnega procesa razdeljeni po njihovem najbolj pogostem vrstnem redu in časovnem zaporedju. Vendar pa posamezni koraki ne sestavljajo samostojne in neodvisne celote, ampak se med seboj prepletajo, prehajajo eni v druge. Pogosto jih novinar tudi preskoči. Knjiga predstavlja študentom osnovne kriterije novinarske kakovosti po posameznih korakih novinarskega dela.

Sestavljajo jo naslednja poglavja: 1. Pojem novinarske kakovosti ; 2. Kakovost kot primer profesionalizacije novinarskega poklica; 3. Novinarska kakovost kot primer kakovosti izdelka; 4. Komunikacijsko oblikovanje; 5. Poskus opredelitve kakovosti novinarskega prispevka.