SLOVENCI PRAPREBIVALCI EVROPE

Velikost:
16,5 x 23,5 cm
Tisk:
enobarvni
Število strani:
248
Vezava:
broširano
ISBN:
9789616746656
Prodajna koda:
8046
Cena:
25,00 €

Svetovna znanost napreduje z velikimi koraki, je pa vse bolj razdrobljena in posebna znanja se kopičijo. Manjka celovitih pregledov po posameznih znanostih, zlasti pa po posameznih znanstvenih področjih. Prav zgodovinske znanosti bolehajo na celovitosti, saj se nekatere podporne znanosti, zlasti genetika, razvijajo hitreje in niso dovolj upoštevane. Zgodovina kot skup znanj iz zgodovine, arheologije, vremenoslovja, bajeslovja, jezikoslovja in genetike je zato najbolj spremenljiva, saj mora slediti vsem novostim in zgodovinsko zgodbo stalno popravljati in dopolnjevati.

Prav Slovenci smo prikrajšani za verodostojno zgodovinsko zgodbo, saj naša uradna zgodovina temelji na zahtevah bivših centrov moči, Dunaja, Moskve in Beograda, ki so bile izrazito protislovenske. Celovit pregled je pokazal na sedanjo zlaganost in s tem na odgovornost zgodovinarjev in jezikoslovcev, da se soočijo z dosedanjim služenjem in prevrednotijo našo polpreteklo, preteklo, staro in najstarejšo zgodovino. Prav slovenski raziskovalci smo opravili izjemno delo in podali temelje za znanstveno obdelavo naših dokazov, ki pričajo o naši evropski prvobitnosti.

Prav naši jezikovni predniki so kot miroljubna poljedelska ljudstva poselili srednjo Evropo po zadnji ledeni dobi in postavljali temelje evropske občestvene, pravne, gospodarske, obrtne, trgovske in ljudske kulture.